Ibiza-Love highlights

Stonehenge Ibiza

Wat is de Stonehenge van Ibiza?

Het is een kunstwerk in de openlucht. En dit moet je gezien hebben als Ibiza liefhebber!

De naam van het kunstwerk is “Time and Space” en het is in 2014 ontworpen door een Australische kunstenaar ‘ Andrew Rogers”, in opdracht van Guy Laliberté, de grondlegger van Cirque du Soleil, die hier ook woonachtig is.

Magische Zonnewijzer

Het kunstwerk bestaat uit 13 monolieten die samen een zonnewijzer vormen.

Het is een magische plek! De hoogste monoliet is twintig meter hoog en versierd met bladgoud, zodat het zonlicht gereflecteerd wordt.

Hier voel je de Ibiza Vibes! En ook vanaf hier uitzicht op Es Vedra dus wanneer je tegen zonsondergang gaat een supermooi plaatje en gevoel vanaf deze plek. Maar wij zijn overdag geweest en ook dan zeker niet minder magisch en mooi.

 

Hoe kom je er?

Het is niet moeilijk te vinden; wanneer je richting Cala Compte rijdt kom je een weg naar links tegen met daarvoor een steen waar het op aangegeven staat; “ Can Soleil” Deze weg sla je in en die volg je tot je bij een splitsing komt, hier staan ook een paar huizen, hier rijd je rechtdoor niets voorbij de huizen kan je parkeren. Een stukje de weg aflopen en dan kom je in een open gebied en zie je aan je rechterhand de Stonehenge verschijnen.

Een stukje verder wanneer je om de Stonehenge heen loopt kom je bij een andere hotspot van Ibiza, de Puertas Can Soleil.

Geniet ervan en feel the vibes!